SMINKKVÄLL & SMINKTIPS

Stylist Natalie Sjöö sminkar en kund Stylist Natalie Sjöö sminkar en kund

Den 5 december hade vi på Salong Chia en sminkkväll där stylist Natalie Sjöö sminkade kunder. Det gick att välja mellan vardagssminkning, festsminkning och brudsminkning. Alla sminkningar under kvällen var då gratis och det var 15% på allt smink. Under kvällen bjöds det också på julfika.

 

Sminktips

Vardagssminkning

När man lägger en vardagssminkning så är det inte någon speciell färg man behöver välja. Man tar det man känner för helt enkelt. Vissa gillar mer extrema sminkningar även till vardags och andra vill ha mer neutralt. Det man dock kan tänka på om man har svårt för vilken färg man ska ha på ögonskuggan så kan man tänka på vilka färger som tar fram ögonfärgen.

Blå ögon: Då passar metalliska färger,guld,rött och orange.

Gröna ögon: Då passar man i alla färger men lila och blått tar fram ögonen lite extra.
Bruna ögon: Då passar man i blått, lila och grönt.

 

När man lägger en sminkning så kan man tänka på att lägga en mörk skugga längst ut på ögat. Jobba med cirkelrörelser och skugga ut ögonskuggan. Längre in på ögat så kan du välja mellan en färg eller en ljusare ton, du jobbar in den på samma sätt. Efter du har gjort det så kan du lägga en droppskugga som förstorar ögonen och ger mer attityd.

Den lägger du längst ut under ögat någon centimeter eller hela vägen. Avsluta med en vit ögonskugga längst in vid ögat och upp hela vägen vid ögonbrynet, det kallas highlight. Sen är det bara att lägga en fransmarkering med en svart ögonskugga och en pensel där man drar eller duttar på ögonfransarna där mascaran kanske inte kommer åt. Sedan eyeliner om man känner för det.

/Natalie

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln