ACNE - del 1

Acne är ett ganska vanligt problem, även i vuxen ålder.

 

Lite kort om några orsaker till acne

Det finns en mängd olika faktorer som påverkar vår hud negativt;
- en kost bestående av mycket socker, mejeriprodukter och vetemjöl.
- vitamin- eller mineralbrist
- magproblem
- livsstil
- stress

- oregelbunden och för lite sömn

- Hormoner påverkar huden t ex under tonåren, innan mens, vid graviditet, samt vid klimakteriet m.m

- Mineralolja (även kallad paraffinum liquidum, vitolja, vaselin, paraffin m.m) Mineralolja finns i de flesta traditionella hudvårdsprodukter (även vanligt i smink) och är en restprodukt från petroleumindustrin som lägger som som en hinna på huden och täpper till porerna och gör att huden inte kan andas, vilket kan ge acne.)
- Kontaktacne;  t ex smutsig mobiltelefon mot örat, otvättat örngott, smutsiga händer i ansiktet m.m

 

Var sitter din acne?

Vid en konsultation i samband med en ansiktsbehandling sker ett samtal för att ta reda på vad som kan ligga bakom dina hudproblem. Vi tittar även på var acnen sitter, eftersom det kan avslöja om det t ex beror på hormonella obalanser, problem med magen m.m. Efter varje behandling får du sedan tips om vilka produkter som passar för din huds nuvarande tillstånd.

 

Fet hud? Torr hud? Kombinerad hud? Känslig hud? Yttorr?

För bästa hudvårdstipsen bör en personlig konsulation göras eftersom en acnehud kan vara exempelvis både yttorr och känslig eller kombinerad/fet.

 

Vanliga missförstånd

Många med acne tror att de har fet hud, fast de egentligen är uttorkade. Rådet många tyvärr får är att använda starka och uttorkande produkter, som gör att huden blir ännu torrare och kommer ännu mer i obalans, vilket förvärrar problemen ytterligare.

 

Tips
Det första man bör tänka på i produktväg när det gäller en torr acnehud är att återställa fuktbalansen i huden (och att undvika mineralolja).

 

Genom att använda en bra rengöring som inte torkar ut (t ex eminence clear skin cleanser), ansiktsvatten, ansiktsolja eller serum (c/o gerds lingonberry faceoil eller couperose c/herbal spot serum från éminence) och en vårdande ansiktscreme, så kommer huden såsmåningom att komma mer i balans. Det är också viktigt att tänka på vad man har för smink på huden. Rätt foudation är vårdande och skyddar huden samtidigt som den täcker orenheterna. Testa t ex Nvey ecos creme deluxe, som appliceras med foundationpensel för bästa resultat.

 

Har du problemhud med t ex acne?
Boka gärna tid för personlig shopping/ rådgivning och få tips om produkter, ekologisk hudvård och passande ansiktsbehandlingar.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln