MAKEUP LOOK - MARILYN MONROE

Så här gör sminkar du dig till Marilyn Monroes välkända look:


1) Smörj in huden med några droppar ansiktsolja, huden får inte vara torr. Det sägs att Marilyn använde vaselin på huden (vilket vi inte vill göra, se inlägg om acne - del 1) för att få en fräsch och ungdomlig lyster i huden. Använd t ex ekologisk kallpressad jojobaolja från crearome som vi säljer på salongen. Även de allra känsligaste brukar tåla denna olja. Jojobaolja är också en av ingredienserna i Nvey ecos ekologiska makeup. Smörj in läpparna med ett ekologiskt läppbalsam.
2) Välj en ljus nyans av creme deluxe foundation från Nvey eco som smälter in i din hudton. De flesta har olika färgnyanser på ansikte, hals och dekolletage. Välj en nyans som är något ljusare än ansiktet och var noggrann med att sudda ut ordentligt vid käklinjen eller gå ner en bit på halsen. Jobba in med Nvey ecos foundationpensel.

3) Använd consealerpensel från Nvey eco och en något ljusare nyans av (jämfört med foundation) consealer från Nvey eco. Lägg consealer i inre ögonvrån, under ögat, längs näsvingarna och där du tycker att det behöver ljusas upp lite. Använd sedan Nvey ecos puderborste och en lämplig färg, t ex transparent neutral compact powder och jobba in ett tunnt lager över hela ansiktet.
4) Vit ögonskugga runt hela ögat och upp till ögonbrynet. Använd Nvey eco eyeshadow nr 161 och Nvey ecos stora ögonpensel.
5) Lägg lösögonfransar med fokus på utsidan för en extra dramatisk partyeffekt.
6) Brun cake eyeliner från Nvey eco med smal blöt eyeliner pensel. Jobba in färgen i penseln och dra en linje längs hela övre fransraden och med en "uppåtkick" i yttre ögonvrån.
7) Brun cake eyeliner från Nvey eco med pensel under ögat hela vägen och lite nedåt i ytterkanten. Det ska vara två stycken linjer; en linje som går uppåt och en linje som går lite nedåt. Detta skapar fina skuggningar i makeupen.
8) Vit/beige kajal (t ex UNE eller Maria Åkerberg)
9) Vitt mellan eyelinerlinjerna i ytterkanten. Använd samma skugga som du hade som highlighter och runt ögat i början; Nvey eco eyeshadow nr 161.
10) Fyll i ögonbrynen, de får gärna vara rätt breda – Använd brun cake eyeliner från Nvey eco med en snedställd pensel och dutta in färgen mellan håret för ett fint och naturligt resultat.
11) Dutta lite vitt i ögats innerkant, med en av Nvey ecos ögonpenslar. Det öppnar upp blicken och gör att du ser piggare ut. Ögonvitan ser även vitare ut. Använd den vita ögonskuggan från Nvey eco (nr 161)
12) Använd Nvey ecos bronzer med en nvey eco rougeborste och skugga lätt på sidan av näsan, vilket gör att näsan ser mindre ut. Använd samma bronzer strax nedanför kindbenen och jobba in i lätta cirkelrörelser. Var försiktig med att ta för mycket färg! Tips: Dutta penseln i bronzern, slå av penseln och jobba in i huden.
13) Rouge för färg och form på kinder, applicera i cireklrörelser på kindben, lite över ögonbryn och lite runt näsan. Använd en rouge som gör att du ser friskt rosig ut, t ex nr 955 från Nvey eco.
14) Highlighter i mitten av pannan, på kinder intill näsan.
15) Använd en mörkare läppenna. Måla en hög form och lite mörkare längst ut.
16) Använd en läpppensel från Nvey eco och läppstiftet classic red från lotus. Måla läpparna.
17) Bit ihop med papper mellan läpparna – bygg sedan på med mer färg av samma läppstift.
18) Dutta lite vitt puder  (t ex Nvey eco transparent neutral) i mitten på underläppen.
19) Jobba in mer puder, mer läppstift lager på lager. Avsluta med Nvey ecos neutrala läppglans cristal för glans.
20) Gör en prick på kinden med cake eyeliner. Använd blöt eyelinerpensel.

21) Vill du styla håret finns många bra hårstylingsprodukter från John Masters Organics.

 

 

De fetmarkerade produkterna har vi till försäljning på Salongen. Vill du bli sminkad & få sminkrådgivning är du välkommen att boka en tid via vår bokningskalender online. Vi anordnar också tjejkvällar med sminkning och/ ekologisk hudvård som tema.

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln