Ta hand om din hud under sommaren

Det är alltid svårt att ge generella råd då vi alla är olika, men här kommer några tips:
 • Skrubba kroppen:
  Sockerskrubb, saltskrubb, hampavante, peelingvante eller genom att torrborsta.
  En enkel skrubb kan du göra själv hemma genom att blanda valfri ekologisk olja med ekologiskt socker till önskad konsistens. (Tänk bara på att sockret smälter om du duschar varmt samtidigt som du skrubbar). Torrborstningen (även bra mot celluliter!) kan göras varje dag och den övriga skrubben ca 2 ggr/v. Är man noggrann med att skrubba kroppen så fäster även solbrännan bättre (även om det är bäst att vara försiktig med solandet...)
 • Solskydd:
  Ekologisk solskydd utan nanopartiklar skyddar dig från solens skadliga strålar. Använd en ganska generös mängd över ansikte och kropp (tänk på att även skalpen kan bli bränd och att håret kan bli torrt och sprött; använd hatt eller solskydd) med regelbundna intervall under dagen om du vistas i solen och alltid efter att du badat. Mineralsmink från co mineralsmink har en spf på 15 och Éminence organics har spf 30 på sin mineralmakeup. Att undvika onödigt solande och att skydda sig med solskydd minskar risken för pigmentförändringar som ofta kan synas när man blir äldre. Skydda ögonen med solglasögon. Vi säljer solskydd med spf 30 från Godess Garden och solskydd med spf 15+20 från Maria Åkerberg.
 • Brun utan sol:
  Ett bra alternativ till att sola. Det finns flera ekologisk alternativ från t e x Rosenserien, Maria Åkerberg, Chocolate Sun mfl.
 • Återfukta, återfukta, återfukta....
  Sol och bad torkar ut huden, därför bör du smörja in huden med en återfuktade kroppsolja/bodylotion och en ansiktskräm efter din hudtyp och nuvarande hudtillstånd. Tänk på du får bäst upptag av oljan/ krämen om du smörjer in dig direkt efter dusch på fuktig hud. Tänk på att smörja in dig med ekologiska produkter då huden "äter" ca 60 % av det vi smörjer på den.
 • Ansiktsmask 2 ggr/v
  Även ansiktet behöver extra fukt under sommaren. Välj en ansiktsmask som är anpassad efter din hudtyp. Bra sommarmask som ger fukt och dessutom är bra mot pigmentering är Éminence Stone Crop Masque.
 • Inpackning för håret/ olja:
  Vårda ditt hår med fuktgivande inpackning t ex lavendel & avocado intensive conditioner (låt sitta ca 5 min) eller honey & hibiscus hair reconstructor från John Masters alt. olja (kokos/argan/jojoba) som med fördel kan få sitta kvar i några timmar. Håret kan också sättas upp i knut för att minska slitage på topparna. Det är också bra att skydda håret med en solhatt.
 • Rengöring:
  Precis som övriga årstider är rengöring a och o för en fin hud. Även de dagar man är osminkad behöver man tvätta sig; föroreningar, avgaser, svett och slagg ansamlas på huden och kan orsaka tilltäppta porer om man inte rengör ansiktet varje dag.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln