Havtornsolja - superoljan

Utdrag från M Picauts informationsbroshyr:
"Havtornet har varit känt sedan tusentals år för sin helande verkan. Extraktet från fruktköttet, som vi idag används i våra M Picaut-produkter, har relativt nyligen blivit tillgängligt för kosmetikbranschen och är idag hyllat inom skönhetsindustrin. En ingrediens med Anti Age effekt Havtornet består av 190 bio-aktiva ämnen som tillsammans revitaliserar, skyddar och läker huden. Den används som Anti Age-ingrediens i vårt serum, creme, rengöring, peeling, ögoncreme och i massageoljorna. Tack vare den extremt höga halten av nyttiga och ovanliga fettsyror, antiinflammatoriska ämnen, vitaminer och sin förmåga att agera transdermalt (d.v.s gå ner i de djupare skikten i huden) är den hyllad inom Anti-Age. Pigmentering kan också förbättras med tiden, tack vare höga doser av naturlig vitamin A. Den passar även känslig hud och är känd för sin effektivitet när det gäller att balansera och läka hudproblem. Havtornets förmåga att förbättra eksem och acne är internationellt känd. Forskning har visat att havtornet kan förbättra metabolismen i huden och sakta ner åldrandeprocessen, tack vare extremt höga doser av vitamin A och Tokoferoler (E-vitamin). Den har även en dokumenterad effekt på behandling av brännskador, dermatitis och acne. Ryska astronauter använder havtornsolja för att skydda huden mot strålning i rymden."

Några av havtornets många fördelar:
Quercetin - En flavonoid. Sägs vara naturens främsta anti-inflammatoriska ingrediens. Fungerar som anti -  histamin. Hjälper problemhud.
Betakarotiner och karotiner - skyddar huden från skador av sol. Skyddande.
Salicylic acid -  anti-inflammatorisk och har en mild exfolierande verkan. Cellförnyande.
Ferulic acid -  antioxidant, anti-microbiell och anti-inflammatorisk. Renande.
Palmitoleic acid - (Omega 7). Unik fettsyra, som saktar ner hudens åldrande. Anti Age.
Flavonoider som kaemperol och isorhamneti, bekämpar infektioner, stärker väggarna i de små kapillärerna och hjälper skadad hud. Reparerande. Höga doser provitamin A och vitamin A, C och E (tokopheroler), samt vitamin B, zink, järn, kalcium och magnesium. Anti-Age.

Missa inte att vi under september erbjuder 20 % rabatt på 3 st M Picaut- behandlingar på 25, 45 eller 60 minuter. Gäller för befintliga kunder eller för er som gillar oss på facebook.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln