Acne - del 2

Jag har tidigare skrivit att man ska undvika mineralolja (paraffinum liqidum) då det täpper till huden och även är visat kunna orsaka ledproblem efter djurförsök på råttor.

En annan bov är olika former av silikoner som ofta finns i traditionellt smink, dvs icke ekologiskt smink. Silikoner gör att t ex en foundation ger en jämn och sammetslen yta, men täpper till huden och kan därför leda till acne. Finns även i många hudkrämer. Allting som slutar på -cone i innehållsförteckningen bör man akta sig för.

Vissa mineralsmink innehåller bismuth/vismuth oxychloride som även det kan orsaka reaktioner i huden. Leta efter ett så rent mineralsmink med så få ingredienser som möjligt (=drygt utan onödiga utfyllnadsmedel), t ex c/o minelsmink som vi säljer på salongen.

De flesta som byter till ekologisk hudvård märker en ganska tydlig och snabb positiv förändring i sin hud, men vissa personer kan reagera (tillfälligt) negativt vid byte till ekologiska produkter då det sker en utrensningsprocess som i vissa fall kan ta några månader. Här gäller det tyvärr att ha tålamod (lättare sagt än gjort när huden slår bakut!) Jojobaoljan är en väldigt bra övergångsolja om du just gått över till naturliga produkter.

En stor orsak till oren hud är också olika former av magproblem; trög mage, IBS, känslig mot vissa födoämnen, felaktig kost med t ex för mycket socker. Här kan probiotika vara bra att ta som tillskott. I produktväg har vi en produktserie som är baserad på probiotika; Éminence clear skin som innehåller rengöring, ansiktskräm, mask och serum. Finns nu även som startkit för 495 kr som räcker i 1 månad för dig som vill prova på.Tänk bara på att de riktiga resultaten tar ytterligare några månader. Tålamod... Trög mage mår bra av t ex chiafrön, nakenhavre, triphala och Aloe Vera.

En rubbad PH-balans i kroppen kan också visa sig i hudproblem. PH-papper som mäter ditt PH-värde kan fås hos oss i samband med hudanalys. Har du rubbad PH-balans (vilket de flesta faktiskt har!) så rekomenderar vi att ta PH-pulver i några månader som en kur.

MSM är superbra för hår, hudproblem och naglar. Men ta inte alla tillskott på en gång! Börja smått. Zinc och B-vitamin är också bra tillskott vid acneproblem.

Vill du boka tid för personlig shopping eller hudanalys?

/Christine

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln