Raw food kladdkaka

Denna rawfood kladdkaka har jag slängt ihop flera gånger med några olika variationer och den har blivit oerhört uppskattad.

Superenkel och snabb att göra och innehåller varken gluten eller socker.

Recept:
10 urkärnade dadlar (ger sötma men höjer inte blodsockret på samma sätt som vitt socker)
1 dl ekologisk kakao
1 nypa - 1 tsk vaniljpulver (obs! inte vaniljsocker, blir inte alls samma sak)
3.5 dl mandelmjöl/kokosmjöl
lite hackade nötter t ex hasselnötter/mandlar (kan skippas)
3 msk vatten/smaksättning med kokosmjölk, kaffe etc
2-3 msk nötsmör, tex. mandelsmör (neutral smak) jordnötssmör (för de som gillar jordnötter. Ger mycket smak)
en nypa salt
Mixa allt till en slät massa. Tryck ut i en form, tex en matlåda av plast och lägg i kyl/frys en stund tills kakan har fått önskad konsistens innan du avnjuter den med hallon/björnbär och vispad grädde/sojagrädde etc. Toppa gärna med kokosflarn/hackade nötter eller riven ekologisk mörk choklad.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln