Rosacea

Bild på rosacera. Bild från www.rosacea.no Bild på rosacera. Bild från www.rosacea.no
Rosacea är ganska vanligt, främst hos ljushyade personer och innebär bl a acneliknande utbrott, förstorade blodkärl och förtjockad hud främst på kinder, haka och panna.

    Rosacea kan förvärras genom:
 • stark mat
 • koffein
 • vissa ostar
 • alkholhaltiga drycker 
 • varm dryck
 • sol
 • ementionell stress
 • dåliga sömnvanor och för lite sömn
 • För varmt och kallt vatten på huden
 • Klimakteriet & värmevallningar

  Använd tex:
  Produkter från Éminence Calm skin - serie: en mild rengöring, en lugnande mask, djupverkande serum eller olja samt återfuktande kräm. Var även noggrann med solskydd med minst SPF 30, t ex Éminences mineralfoundation.


  Tänk på att:
  Dricka ordentligt med vatten, undvika stress och att hudbarriären har förlorat sin funktion vilket gör att huden släpper ifrån sig mer fukt = du behöver ofta fetare kräm och en ansiktsolja. Rosacea kan bli värre och värre eller gå i cykler. Hälften av alla fall har problem med ögonen. Detta bör alltid kollas upp hos läkare då det kan ge permanenta problem.

  Smink:
  c/o mineralsmink dölj grön (finns hos oss) kamoflerar huden och neutralierar det röda och rekomenderas för personer med rosacea eller som lätt blir röda. Solskydd är viktigt och detta kan fås via mineralsminket eminence foundation SPF 30.

  Undvik:
  Starka produkter och produkter innehållandes salt, menthol, pepparmint, eukalyptus, kryddnejlika, kamphfer, sodium lurul sulfate och alkhol etc som irriterar och tar bort hudens eget skydd. Använd alltid produkter anpassade för känslig hud och helst oparfymerade.

  Problem med din hud?

  Välkommen att boka en ansiktsbehandling eller hudanalys hos oss så hjälper vi dig med tips för en bättre hud och produkter som passar dig.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln