Fakta om ultraljud och dess effekter

Ultraljudets effekter
Ultraljud har en mängd olika positiva effekter på föryngring och förbättring av hudens utseende.

Några av de viktigaste egenskaperna hos ultraljud är att det förbättrar absorberingen av aktiva ingredienser som påförs huden, samt att utvecklingen av kollagen ökas. Alla hudtyper går att behandla och resultaten förbättras ytterligare när man kombinerar ultraljudet med andra hudvårdsbehandlingar.

Vad är ultraljud?
Ultraljud är en modern teknik som använder lågfrekventa ljudvågor för säker mekanisk hudexfoliering, molekylär genomströmning och läkning till att bekämpa åldrande hud, minska rynkor, avlägsna akne, hantera rosacea och hyperpigmentering med mera.

Ultraljud passar alla sorters hudtyper och hudtoner. Faktum är att kliniska studier har visat att ultraljud kan öka effektiviteten i vissa hudbehandlingar med så mycket som 10 000 gånger. De mest uppenbara förändringarna kan ses på åldrande hud, som har de visuellt tydligaste kliniskt påverkade tillstånden. Hudens svarstid är genetiskt betingad, men eftersom ultraljud kan stödja cellreparation, öka kollagen- och elastinnivåer samt ge fukt åt huden, både syns och känns resultaten redan efter den första behandlingen.

Varför är ultraljud bättre än en vanlig ansiktsmassage?
När en vanlig ansiktsmassage ges förmedlar händerna i genomsnitt tre vibrationer per sekund. Ultraljud avger mellan 20 000 och 3 000 000 vibrationer per sekund. Den högfrekventa massagen rengör huden, dämpar ärr, förbättrar hudtonen och ökar hudelasticiteten. Ultraljud skapar också friktion och ger en lokal värmeökning, vilket förbättrar aktiviteten i hudcellerna. Huden stärks tack vare den ökade produktionen av kollagen och elastin. Den höjda temperaturen stimulerar även blodflödet i området, vilket ökar syrenivåerna och de näringsämnen som behövs vid läkning. En annan fördel med det ökade blodflödet är att det även ger ett ökat lymfflöde, som avlägsnar giftiga ämnen och slaggprodukter. De kombinerade stimulerande ultraljudseffekterna stramar upp huden och dämpar ärr, samt motverkar de faktorer som ligger till grund för förtida åldrande. En undersökning som gjorts av tidningen New England Journal of Medicine visar dessutom att extern användning av ultraljudsvågor tillfälligt kan vidga intracellulära områden i hudens barriärlager. När detta efterföljs av en lågmolekylär hudvårdsprodukt av hög kvalitet och därefter ytterligare en ultraljudsbehandling, ”drivs” den föryngrande agenten aktivt in i huden med hjälp av ljudvågorna. Fördelarna med denna intradermala metod ökar ytterligare när huden är förbehandlad med microdermabrasion. Microdermabrasion (diamantslipning av huden) är en icke-invasiv teknik som avlägsnar det översta lagret eller död hud, vilket ger en mer effektiv genomströmning av de välgörande agenterna.

Är ultraljud säkert?
Ultraljudsbehandlingar är skonsamma, säkra och ger snabba resultat. Tillsammans med effektiva hudvårdskurer i hemmet har de kommit att bli en viktig del av utvecklingen inom seriös hudvård.

Vilka andra användningsområden finns?
Ultraljudsbehandlingar används för att öka cirkulationen och minska inflammationer, men även till att påskynda läkning och transportera bort giftiga ämnen. Eftersom de stimulerar cirkulationen i lymfsystemet används de vid artros, idrottsskador och muskelkramper. Ljudvågor används för att genomströmma vissa muskelområden och ger en invändig uppvärmning av området. Det leder till att spända muskler slappnar av, vilket ger smärtlindring. Det är viktigt att förstå att användningen av ultraljud ökar blodflödet till det påverkade området och därmed tillåter proteinerna i blodet att reparera sig själva.
Oavsett om vi behandlar de yttre lagren i huden eller djupare vävnad hjälper ultraljud många att se bättre ut och även att må bättre.

Vi använder ultraljud & ultraljudspeeling i våra skräddarsydda ansiktsbehandlingar på 75-120 min.

Ultraljudspeeling används även som tillägg i våra klassiska och djuprengörande ansiktsbehandlingar.

Boka din behandling här.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln