KOSTRÅDGIVNING

Min kostfilosofi
För mig är det viktigt att vi hittar en bra balans och får in en hälsosam kost i din livsstil; att vi lägger oss på en nivå som passar dig och din livssituation och som du kan hålla livet ut. Kosten du kommer äta är näringsrik, stärkande, blodsockerbalanserande, viktbalanserande, hormonreglerande, energigivande OCH god! Du kommer troligtvis inte att fundera så mycket över vad som utesluts, eftersom det finns så mycket god, nyttig och variationsrik mat att välja på! Ofta får du resultat på ditt välmående efter bara ett par veckor.

Jag skräddarsyr din kostplan efter dina individuella behov. Min bas är alltid grön hälsosam mat (vegansk), och sedan lägger man till valfritt protein (fisk, ägg, kyckling, kött, bönor, tofu mm). Detta gör det enklare för hela familjen att vara med på din kostomställning!

Om du inte har några bakomliggande allergier eller intoleranser tål du vanligtvis enstaka avsteg från kostplanen längre fram, men min rekommendation är att du är beredd på att testa min rekommendation fullt ut i minst 3-4 veckor för optimala hälsoeffekter. Vanligen så tar det ungefär tre veckor att sätta en ny vana och få smaklökarna att vänja sig vid ny mat. Vid uppföljningsbesöket efter 3-4 veckor diskuterar vi kring hur du ska äta framöver. Boka gärna båda tiderna på en gång (då det ofta är ett högt tryck ett par månader framåt).

Jag jobbar med kost för hälsa och för att förbättra huden och sysslar inte med specifika viktminskningskurer (men det är vanligt att man går ner i vikt på sikt vid kostomställningen då kroppen balanseras).

Jag har valt att fokusera lite extra på:
– Antiinflammatorisk kost; Glutenfritt, mejerifritt, sockerfritt
– Vegetariskt & veganskt
– Ekologiskt
– Kostens påverkan på vår hud & olika hudproblem
– Tillskott som ger hudförbättring
– Mag-& tarmhälsa (allting börjar nämligen i magen!)

Recept
De recept du får med dig efter en kostrådgivning är en blandning av sallad, grönsaker, soppor, grytor, raw food, grönsaker i ugn, ljumma sallader, hälsosammare varianter till den klassiska husmanskosten, smoothies, hälsoshots, bärdrinkar, juicedrinkar, bröd, gröt, tilltugg m.m. Inspirationen kommer från olika länder, med olika svårighetsgrader och tillagningstider. Du kommer även få tips om hur du kan tänka på restaurang och hur du kan hitta nyttigare snabbmatsalternativ, men för att få en bra effekt bör du vara beredd att laga det mesta från grunden och lägga lite tid på maten.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta mig på kontakt@salongchia.se
 
 

TJÄNSTER


KOSTRÅDGIVNING (VIA SKYPE)

För dig som behöver tips & råd kring kosten. I denna tjänst för du själv anteckningar under vårt samtal.


KOSTRÅDGIVNING 2*60 min inkl. material (via skype)

Besöket inleds med att vi tillsammans fyller i ett frågeformulär om kost, hälsa och livsstil. Vi diskuterar sedan dina svar, pratar om målsättning och önskemål, eventuella problem och allergier. Du får råd kring hur du ska tänka kring maten och du har möjlighet att ställa frågor. Efter ditt besök sammanställer jag en personligt anpassad plan för de kommande 3-4 veckorna (ca 1 timmes jobb vid datorn för mig). Du får sedan rekommendationen skickad till dig på mail tillsammans med ett antal passande recept och ev. andra dokument som kan vara av nytta just för dig. Efter 3-4 veckor ses vi igen och går igenom vad som hänt sedan sist. Efter detta besök får du ytterligare tips på hur du ska fortsätta din kostomställning på bästa sätt samt ev. dokument och fler recept (ca 30 min vid datorn för mig).


KOST-& HUDRÅDGIVNING 90 min (på salongen/via skype)

Kopplingen mellan hur vi äter, hur magen fungerar och hur vi lever påverkar huden. Vi fyller gemensamt i ett frågeformulär, vi går igenom svaren och pratar grundligt kring kost och livsstil. Sedan görs en hudanalys och huden rengörs och avslutande produkter appliceras. Avslutas med hud-& produktrådgivning. (På rådgivningen via skype pratar vi ingående om huden, hudvårdsrutiner m.m. Det är viktigt att du är osminkad under vårt möte och sitter i ett rum med bra ljus). En rekommendation för dig som har hudproblem och även upplever t ex trötthet, matsmältningsproblem, magproblem, huvudvärk, ojämn energinivå och täta förkylningar. Du för själv anteckningar under vårt möte. 

OM MIG & KOSTEN

Christine Magnusson, ekologisk kost-& näringsrådgivare

Jag heter Christine Magnusson. Jag är ekologisk kost-& näringsrådgivare, holistisk hudvårdsterapeut, massageterapeut, gravidmassör, hästmassör och har läst flertalet kurser och utbildningar både via privata skolor (Axelsons, friskvårdsgruppen mfl) samt universitet och högskola.

Min filosofi är ren, ekologisk mat lagad från grunden och utan tillsatser.

Jag har drivit Salong Chia sedan 2011. Tidigare har jag bl a jobbat med företagsmassage, massage, hästmassage samt i butik. Jag gick min första utbildning inom kost på universitetet 2010.

Målet är att hjälpa andra att må bättre och uppnå sin maximala hälsa med rätt kost!