TERAPEUTISK MASSAGE

TERAPEUTISK MASSAGE

Vår effektivaste behandling!
För dig som vill ha en djupgående och verksam behandling med fokus på problemlösning av dina besvär. Denna behandling behandlar orsaken till dina besvär och inte bara symtomen.


 
Tekniker som används i behandlingen:

 • Radiofrekvens - värme som gör att man snabbt kommer djupt ner i musklerna
 • Vakuum - Bindvävsmassage. Bindväven sitter som en kostym över muskulaturen och blir den för trång kan inte musklerna nå ut till sin fulla längd.
 • Rött LED-ljus
 • Klassisk massage - knådningar, stykningar och olika töjgrepp
 • Idrossmassage - intensiv och kraftfull massage
 • Deep Tissue Massage - massage med armbågar, underarmar, knogar och händer i långsamma drag. Integrerade stretchtekniker och triggerpunktsbehandling.
 • Undersökningsmetodik - tar reda på orsaken till problemet istället för att bara behandla symtomet.
 • Longering - förlängning av spända muskler.
 • Strain & Counterstrain - den "mjuka kiropraktiken"
 • Triggerpunktsbehandling - tryck på muskelknutar
 • Revolving - Långa djupgående drag som förlänger musklerna, förbättrar hållningen och löser upp muskelspänningar.
 • Bindvävsgrepp - Bra mot förtätad bindväv, ärrvävnad m.m
 • Olika stretchtekniker
 • Koppningsmassage & koppning - en typ av bindvävsmassage. Effektiv som uppvärmning eller som punktbehandling på muskelknutar. 10 minuters koppning motsvarar ca 30 minuters massage!
 • Dry needling - En steril engångsnål sticks i triggerpunkten och ger effektiv och omedelbar muskelavslappning.
 • Taktil stimulering/ medicinsk fibromassage - För kronisk värk och mot stressproblematik.

VANLIGA FRÅGOR OM TERAPEUTISK MASSAGE


Hur många behandlingar kommer att behövas?
För att komma till botten med problemen krävs ofta minst 3 behandlingar med ca 1 veckas mellanrum. Detta kan dock variera. Individuell rekommendation ges på plats.

Hur många behandlingar som krävs beror på flera faktorer; hur länge du haft problemen, hur mycket du är villig att själv göra hemma (träning, stretching, triggerpunktsbehandling etc), typ av problem samt hur musklerna svarar på behandlingen. 

När kan jag vänta mig symtomlindring/ vara helt bra?
Det är inte ovanligt att du känner dig besvärsfri redan efter en behandling. Trots detta är det viktigt att du kommer på ett par uppföljningsbehandlingar.

En muskel som varit spänd i flera veckor, eller ibland månader/år har en förmåga att dra sig tillbaks till det spända läget muskeln blivit van vid, därför krävs ofta upprepade behandlingar. Om uppföljningsbehandling inte görs kommer problemen ofta tillbaks efter några veckor- en månad.

Är det något jag ska tänka på?
Efter första behandlingen är det vanligt att du känner dig öm i ett par dagar. Direkt efter behandlingen kan du också känna dig lite trött. Detta är helt normalt. Drick gärna ordentligt med vatten samma dag, både innan och efter din behandling.

Bra att veta
Vi tar inte emot dig på behandling om du är förkyld eller har ont i halsen. Behandling med radiofrekvens, vakuum och LED-ljus görs inte på personer med pacemaker, som är gravida, har diabetes eller äter blodförtunnande medicin.VAD GÖR DENNA BEHANDLING EXTRA EFFEKTIV?

Radiofrekvens (0,8 MHz)

RF genererar en djup värme tack vare friktionen som uppstår när radiovågor tränger igenom vävnaden. När ett område värms upp i kroppen, sätts kroppens egna kylsystem igång-cirkulationen ökar – syre-och näringstillförseln ökar, ämnesomsättningen ökar, blockeringar i vävnad och muskler får hjälp att frigöras och kroppens egen läkningsförmåga ökar.

Vakuum
Enligt studier kan man öka RF-styrkan i kombination med vakuum. Ger en effektiv bindvävsmassage samt ökar lymfflödet. Bindväven sitter som en kostym över muskulaturen och blir den för trång kan inte musklerna nå ut till sin fulla längd. En elastisk och följsam bindväv är grunden för rörlighet, cirkulation och välbefinnande.

Resultat
- Snabbare resultat
- kortare behandlingstid
- Ökad blodcirkulation
- Förbättrad struktur i bindväv
- Orörliga leder kan snabbt ”lösas” upp
- Hjälper vid kalla fötter och ”kryp” i benen
- Behandlar celluliter och får igång cirkulationen - Smärtfritt!