Höstnyheter!

Under hösten kommer det komma en hel del spännande nyheter och förändringar;


SEPTEMBER-REA
Under september kommer vi ha 30 % rabatt på utvalda produkter (tjuvstart onsdagen den 31/8 kl.13-18 och därefter varje onsdag i september) för att göra plats för spännande höstnyheter. Välkommen att fynda bland utvalda varor från Maria Åkerberg, John Masters, Eminence, Alqvimia och Suncoat.

+ olika flera olika kombinationserbjudanden och produktnyheter från våra varumärken.


INFO
31/8 – 22/9 är jag iväg på semester & vidareutbildning, men Ulf finns på plats i butiken för produktköp som vanligt på onsdagar kl.13-18.


ANSIKTSBEHANDLINGAR
För att kunna skräddarsy ytterligare så bokar du nu din ansiktsbehandling och väljer sedan tillval om du önskar den mer riktad mot dina behov. T ex kan du välja en klassisk ansiktsbehandling, 60 min med tilläggen frans-& brynfärg (20 min) och hudföryngrande Facial Powerlift, 15/ 30 min. Läs mer direkt på bokningssidan.
Är du osäker på vad som passar dig? Boka skräddarsydd ansiktsbehandling eller maila mig på kontakt@salongchia.se


NYA PRODUKTER
I höst kommer vi lansera lite spännande produktnyheter. Håll koll på bloggen och instagram. Jag håller på att testa en typ av produkt som är väldigt omtalad just nu och som verkar väldigt lovande!


NYHETER – BEHANDLING & RÅDGIVNING
Under hösten kommer jag gå klart en utbildning till ekologisk kost-& näringsrådgivare. Kost har alltid varit ett stort intresse och första utbildningen inom näringslära lästes redan 2010 på universitetet och sedan sedan dess har jag fortsatt att gå olika kurser.

Jag har genom min erfarenhet som terapeut träffat på många kunder som blivit hjälpta av en bra ekologisk hudvård, men ibland är det något som saknas… De kunder som även gjort vissa justeringar i kosten har märkt allra störst resultat och mitt mål är att inspirera till förändring som både känns och syns!

Fokus i mitt arbete som ekologisk kost-& näringsrådgivare kommer vara på hur vi kan äta för att förbättra vår hälsa & hud. I stora drag är min kostfilosofi att äta så ren mat som möjligt utan tillsatser, gluten, mejerier och socker.

Jag kommer att ta emot kunder för kost-& hudvårdsrådgivning på salongen, men även via skype för dig som inte bor i Stockholm/ föredrar att ses på skype. Vill du redan nu förhandsboka din tid (från november) och få lite mer information? Tiderna brukar gå åt snabbt, så var gärna ute i god tid. Maila mig på kontakt@salongchia.se vid intresse.

Jag har även en ny spännande och djupgående massage på G… håll utkik efter ett fint introduktionserbjudande!

 
FACELIFT
Sedan flytten till nya lokalen i dec 2016 så har jag bott in mig lite och kommer att förändra lite. Hoppas ni kommer trivas ännu bättre!


Välkommen!


kontakt@salongchia.se 

Läs hela inlägget »


Här kommer ett långt inlägg om AHA-syror och dess effekt samt vad man bör tänka på vid AHA-behandling.

OM AHA-SYROR
AHA-syror är väldokumenterade i hudvården, då de använts i mer än 25 år. Våra AHA-syror som vi använder på salongen är naturliga syror och kommer från t ex mjölk, frukt eller socker. Koncentrationen och PH-värdet på de olika syrorna varierar och är det som avgör styrkan på en produkt. Med olika syror pratar man först och främst om procenthalten som avgör vilken koncentration av aktiva syror som finns i produkten. Men minst lika viktig för produktens effekt är PH-värdet. I hudvård pratar man ofta om PH-balanserad hudvård; man vill då ha hudvård som är så nära hudens naturliga PH-värde som möjligt för att stödja hudens funktioner, men när det gäller syra-behandlingar vill vi ha ett lägre PH-värde på den produkten. Ju lägre PH-värde desto starkare effekt, därför bör både PH-värdet och koncentrationen tas i beaktning. Andra aspekter som påverkar produktens effektivitet är val av syra/syror, hur länge den ligger på huden och hur den appliceras; t ex så ”neutraliserar” vatten en del av syrans effekt. För att lugna huden efter en syra-peeling behövs ibland ytterligare neutralisering i form av ett basiskt specialanpassat ansiktsvatten.

ANVÄNDNING
För hemmabruk brukar styrkan ligga på mellan 5-10% och ha ett PH-värde på mellan 3 och 4. Hos oss på salongen har våra AHA-syror en styrka på 20 % och ett PH-värde från 2 och uppåt. För maximal effekt kombineras gärna salongsbehandling med AHA-syrapeeling hemma.


OLIKA SYROR
Olika sorters syror har olika effekter och olika stora molekyler, vilket gör att de går in olika lätt i huden. Glykolsyran är den syran som går djupast ner i huden då den har minst molekyler.

Exempel på olika syror:
-          Mjölksyra (lactic acid)
           finns i t ex syrad mjölk men kan också utvinnas ur sockerrör.
-          Glykolsyra (glycolic acid) – finns i sockerrörsjuice, nas
-          Vinsyra (Tartaric Acid) – utvinns ur vindruvor
-          Äppelsyra (Malic acid) utvinns ur äpplen


Exempel på olika ingredienser som kan kombineras med AHA-syror för bästa effekt:
-          Enzymer – finns i t ex ananas, mango, pumpa och papaya
-          BHA-syror (salicilic acid)
            utvinns från t ex videbark


Exempel på olika ekologiska produkter med syror och enzymer som vi säljer på salongen
-          Blueberry exfoliating cleanser (enzymer)
-          Monoii exfoliating cleanser (enzymer, AHA-syror och mekanisk peeling)
-          Yam & Pumkin peel 5% (AHA- & BHA-syror)
-          Artic Berry illuminating peel (AHA-syror, enzymer och mekanisk peeling)
-          Strawberry rhubard dermafoliant (mjölksyra och mekanisk peeling)
-          Rapid infusion masque (AHA-syror och enzymer)
-          Exfoliating Peels (Calm/Firm/Clear skin) – enzymer och AHA-syror
-          Naseberry treatment cream (mjölksyra, glykolsyra, äppelsyra, vinsyra)
-          AHA & jojobascrub
-          Night cream


EFFEKTEN
Effekten av AHA-syror är bl a att de löser upp det översta lagret av döda hudceller samt att de binder fukt i överhuden. Mjölksyra som finns i Maria Åkerbergs AHA-peelingar är en av överhudens naturliga fuktbindare och passar alla hudtyper. Av denna anledning har vi valt att ha en mildare AHA-peeling i samtliga av våra Maria Åkerberg-behandlingar för maximal effekt.

Det översta hudlagret "skalas" av vid applicering av syran på huden. Hos oss kommer du aldrig få irriterad och fjällande hud efter en syrapeeling. Istället lämnar du oss lite lätt rödrosig, med en ny och fräsch lyster och mjukare hud. Syrapeelingen gör att ny och fräsch hud kommer fram och leder till snabbare bildning av nya hudceller.

De olika syrorna har följande effekt:
-          Ökar hudens fukthalt och elasticitet i överhuden
-          Förbättrar hudstruktur, färg och jämnar ut hudtonen
-          Mer lyster och liv i huden
-          Minskade rynkor och torrhetslinjer
-          Pigmentfläckar och solskador minskas (här rekommenderar vi microneedling som i vissa fall kan få bort all pigmentförändring).
-          Minskade porer och pormaskar
-          Minskad acne (endast vissa syror, din hudvårdsterapeut väljer passande AHA-syra just för dig)
-          Minskar ärr och ojämn hud
-          Ökar absorptionen av övriga ämnen.

På grund av att absorbtionen av övriga ämnen ökar så rekommenderar vi att aldrig använda produkter med siliconer eller mineralolja under din kur, då det direkt förstör behandlingsresultatet. Samma sak med solskyddsprodukter med kemisk filter(dvs. icke ekologiskt solskydd) Är du osäker på dina produkter? Ta med dem till oss så hjälper vi dig!

För bästa effekt bör alltid en serie AHA-behandlingar utföras, vanligen 3- 6 st behandlingar med ett intervall om 1-4 veckor emellan beroende på vald peeling. Det är helt normalt att huden känns lite torrare än vanligt dagarna efter en syrapeeling så vi rekommenderar alltid ansiktsmask för att ge huden lite extra vård dagarna efter.


NACKDELAR
Direkt efter och minst 48 timmar efter en behandling med svagare syra är huden mer ljuskänslig och det är därför viktigt att du undviker solen och är noggrann med solskydd för att undvika hudcancer och pigmentförändringar. Vid starkare syra på 20 % rekommenderar vi alltid försiktighet närmaste veckan efter en behandling och vid en hel kur bör du vara försiktig i solen under hela kurtiden samt upp till en månad efter. Bästa tiden att göra en AHA-kur är därför på hösten och vintern, men enstaka behandling kan tas året runt.

Peelar du för mycket hemma eller låter syra-peelingen sitta på för länge finns risk för ökad talgproduktion, torr hud, irritation och ett sämre barriärskydd. Följ därför alltid rekommendationerna du fått på salongen och som står på förpackningen.  


VÅRA OLIKA AHA-BEHANDLINGAR

AHA-behandling
30 min – 595 kr

Rengöring, hudanalys, AHA-peeling vald efter hudtyp, ansiktsmask, lättare massage, avslutande produkter och solskydd. Läs mer…

AHA & C-vitamin
60 min – 1.095 kr

Rengöring, hudanalys, AHA-peeling vald efter hudtyp, ånga, ultraljudspeeling, c-vitaminrik mask och inslussning med jontofores (galvanisk ström). Avslutas med lättare massage av dekolletage, nacke, ansikte och skalp samt avslutande produkter och solskyddsprodukt. Läs mer…

Skräddarsydd ansiktsbehandling
75-120 min – från 1.195 kr

Anpassas helt efter dina behov och önskemål för dagen. Läs mer…


Har du några frågor kring AHA-produkter eller våra behandlingar går det bra att maila oss på kontakt@salongchia.se
 

Läs hela inlägget »

Ultraljudets effekter
Ultraljud har en mängd olika positiva effekter på föryngring och förbättring av hudens utseende.

Några av de viktigaste egenskaperna hos ultraljud är att det förbättrar absorberingen av aktiva ingredienser som påförs huden, samt att utvecklingen av kollagen ökas. Alla hudtyper går att behandla och resultaten förbättras ytterligare när man kombinerar ultraljudet med andra hudvårdsbehandlingar.

Vad är ultraljud?
Ultraljud är en modern teknik som använder lågfrekventa ljudvågor för säker mekanisk hudexfoliering, molekylär genomströmning och läkning till att bekämpa åldrande hud, minska rynkor, avlägsna akne, hantera rosacea och hyperpigmentering med mera.

Ultraljud passar alla sorters hudtyper och hudtoner. Faktum är att kliniska studier har visat att ultraljud kan öka effektiviteten i vissa hudbehandlingar med så mycket som 10 000 gånger. De mest uppenbara förändringarna kan ses på åldrande hud, som har de visuellt tydligaste kliniskt påverkade tillstånden. Hudens svarstid är genetiskt betingad, men eftersom ultraljud kan stödja cellreparation, öka kollagen- och elastinnivåer samt ge fukt åt huden, både syns och känns resultaten redan efter den första behandlingen.

Varför är ultraljud bättre än en vanlig ansiktsmassage?
När en vanlig ansiktsmassage ges förmedlar händerna i genomsnitt tre vibrationer per sekund. Ultraljud avger mellan 20 000 och 3 000 000 vibrationer per sekund. Den högfrekventa massagen rengör huden, dämpar ärr, förbättrar hudtonen och ökar hudelasticiteten. Ultraljud skapar också friktion och ger en lokal värmeökning, vilket förbättrar aktiviteten i hudcellerna. Huden stärks tack vare den ökade produktionen av kollagen och elastin. Den höjda temperaturen stimulerar även blodflödet i området, vilket ökar syrenivåerna och de näringsämnen som behövs vid läkning. En annan fördel med det ökade blodflödet är att det även ger ett ökat lymfflöde, som avlägsnar giftiga ämnen och slaggprodukter. De kombinerade stimulerande ultraljudseffekterna stramar upp huden och dämpar ärr, samt motverkar de faktorer som ligger till grund för förtida åldrande. En undersökning som gjorts av tidningen New England Journal of Medicine visar dessutom att extern användning av ultraljudsvågor tillfälligt kan vidga intracellulära områden i hudens barriärlager. När detta efterföljs av en lågmolekylär hudvårdsprodukt av hög kvalitet och därefter ytterligare en ultraljudsbehandling, ”drivs” den föryngrande agenten aktivt in i huden med hjälp av ljudvågorna. Fördelarna med denna intradermala metod ökar ytterligare när huden är förbehandlad med microdermabrasion. Microdermabrasion (diamantslipning av huden) är en icke-invasiv teknik som avlägsnar det översta lagret eller död hud, vilket ger en mer effektiv genomströmning av de välgörande agenterna.

Är ultraljud säkert?
Ultraljudsbehandlingar är skonsamma, säkra och ger snabba resultat. Tillsammans med effektiva hudvårdskurer i hemmet har de kommit att bli en viktig del av utvecklingen inom seriös hudvård.

Vilka andra användningsområden finns?
Ultraljudsbehandlingar används för att öka cirkulationen och minska inflammationer, men även till att påskynda läkning och transportera bort giftiga ämnen. Eftersom de stimulerar cirkulationen i lymfsystemet används de vid artros, idrottsskador och muskelkramper. Ljudvågor används för att genomströmma vissa muskelområden och ger en invändig uppvärmning av området. Det leder till att spända muskler slappnar av, vilket ger smärtlindring. Det är viktigt att förstå att användningen av ultraljud ökar blodflödet till det påverkade området och därmed tillåter proteinerna i blodet att reparera sig själva.
Oavsett om vi behandlar de yttre lagren i huden eller djupare vävnad hjälper ultraljud många att se bättre ut och även att må bättre.

Vi använder ultraljud & ultraljudspeeling i våra skräddarsydda ansiktsbehandlingar på 75-120 min.

Ultraljudspeeling används även som tillägg i våra klassiska och djuprengörande ansiktsbehandlingar.

Boka din behandling här.

Läs hela inlägget »
Hur känner man igen en torr hud?
En torr hud är ofta känslig, då hudens motståndskraft minskat. Många som passerat 40 är också torra.

- Fnasig, flagig, fjällande hud
- Sträv hud ("sandpapper")
- Små fina porer
- Stramar efter rengöring
- Huden känns "ett nummer för litet"
- Kan vara röd, irriterad och känslig.


Varför blir huden torr?
Den vanligaste anledningen till att huden blir torr är att inomhusluften på vintern är torr. Kyla, vind och förändrad luftfuktighet och temperatur mellan inomhusmiljön och utomhus bidrar också till att huden blir torr och får behov av extra vård. Arv är en annan faktor som gör att vissa blir torrare än andra i huden.

Sitter man mycket framför datorn och vistas inomhus i torra miljöer så upplever också många att de blir torra. Ett tips är att investera i ett fuktgivande ansiktsvatten som du sprayar över ansiktet ett par gånger per dag. Fungerar även perfekt som makeipfixerare samt efter din dagliga rengöring.

Felaktiga hudvårdsprodukter & felaktig kost kan vara andra anledningar till att huden blir torr.

Solexponering är ytterligare en orsak och skyndar dessutom på hudens åldrande.


Tänk på:
Det är skillnad mellan torr hud (behöver tillskott av fett) och fuktfattig hud (behöver tillskott på fukt). Välkommen in till oss för en rådgivning för att reda ut vad just din hud har för behov.


Vad kan man göra för att minska risken för torr hud eller behandla sin torra hud?
- Diska med diskhandskar + byta ut sitt diskmedel mot ett ekologiskt alternativ

- Byt ut din duschtvål mot en duscholja
(t ex Maria Åkerberg Bath & shower oil) eller en vårdande ekologisk tvål eller showergel. Traditionella duschtvålar torkar ut huden, då den innehåller irriterande ämnen t ex SLS, SLES som löser upp fettlagret i huden vilket kan leda till att barriärförmågan försvinner = huden blir torr och får minskad motståndskraft.

- Smörj in dig med en ekologisk olja eller body lotion direkt efter duschen då huden fortfarande är fuktig.

- Drick rikligt (lagom) med vatten

- Boosta huden innifrån genom att tillsätta bra ekologiska vegetabiliska fetter och oljor i din mat, smoothie osv.

- Tillskott av fettsyrorna GLA, EPA och DHA är också bra. GLA är en omega 6-fettsyra som förbättrar hudens elasticitet samt dess förmåga att binda fukt. DHA och EPA finns i fiskolja och algolja behövs för att hudens membraner ska fungera normalt.

- Tillskott av kisel, zink, C-och B-vitaminer kan hjälpa
(Obs! om man har brist på detta)
Kisel främjar nybildning av hudceller och hjälper huden att binda vatten medan zink stimulerar produktionen av elastin som håller huden mjuk och smidig. B-vitaminer behövs vid cellförnyelse.

- Smörj in huden i ansiktet med en djupverkande ansiktsolja ( t ex M Picaout Precoius oil) och smörj en vårdande fuktkräm över. Bara fukt gör huden torrare, därför är det viktigt att inte glömma oljan! 2-6 droppar räcker oftast. Tänk på att huden ska vara fuktig innan du smörjer på oljan; t ex kan du spruta lite ansiktsvatten direkt i ansiktet innan du smörjer in oljan. Tänk på huden som en disktrasa; en torr disktrasa suger upp dåligt med fukt, medan en fuktig disktrasa absorberar mer.

- Välj med fördel en ansiktskräm utan vatten vid minusgrader ( t ex Éminences ansiktskrämer), då vattnet i krämen kan "frysa" till i huden och göra huden torrare. Alt. använd ansiktsolja på morgonen och ansiktsolja + din ansiktskräm på natten. Nu på våren kan du använda en fuktbaserad kräm även på morgonen.

- Tänk på att du kan behöva byta ansiktskräm på vintern. Välj en rikare kräm som innehåller både fukt och fett. Framåt vår/sommar går de flesta över till en lite lättare kräm.

- Huden behöver extra vård på natten; slarva därför inte med din kvällsrutin!

- Byt ut din vanliga gelé eller skumrengöring mot en rengöringslotion eller rengöringsolja/balm (T ex Alqvimia almond oil). Ta bort med en fuktig cellulosasvamp och avsluta med ansiktsvatten på bomullsrondell.


Behöver du tips om passande produkter för din hud?
Boka tid här.
 
Läs hela inlägget »
Gemensamt för nedanstående ingredienser är att de är billiga för industrin att använda, men att de inte tillför huden någonting i form av vitaminer, antioxidanter, fukt eller fett. De orsakar bl a olika hudproblem.

Parabener:
I en studie från 2004 upptäckte man parabener i bröstcancertumörer (Därmed inte sagt att parabenerna orsakade cancern, men illa nog att de lagrats i bröstvävnaden...) Parabener tros kunna påverka vår fertilitet negativt då parabener verkar hormonstörande pga dess östrogenliknande uppbyggnad. Parabener används för att konservera produkten, ofta i flera år... Våra ekologiska märken på salongen är istället konserverade med citron, honung, fruktpektin, rosmarin, eteriska oljor etc.

SLS - Sodium Lauryl Sulfate:
Löddrande, uttorkande, hudirriterande och orsak till många hud- & hårbottenproblem. Toxiner från SLS länkas till skadliga effekter på hjärta, mag-& tarmkanalen samt respirationsorganen. SLS hittas i bl a shampoo, tvål, golvrengöring och biltvätt (!). SLS förstår hudbarriären, torkar ut huden och kan dessutom vara farlig för barn då det kan leda till risk för felaktig ögonutveckling. Läs gärna mer i boken A raw approach to organic skin care (Sustainable beauty). Värt att tänka på med SLS är att det går in i huden, in i blodbanan, upp i hjärna, in i levern och hjärta och att det stannar där länge. Välj istället ekologiska alternativ till ansiktsrengöring, shampoo etc för att undvika SLS.

Petroleumbaserade produkter t ex vaselin, parraffinum liquidum, mineralolja:
Blockerar porer (och kan leda till orenheter, acne och eksem), hindrar hudens naturliga andning och lägger sig som en "film" på huden vilket leder till att huden inte får bort oönskade toxiner. Vid försök på råttor har det påvisats att mineralolja tros leda till olika ledproblem. Tänk t ex på att vanlig traditionell babyolja innehåller ren paraffinolja och att det förstör barnets naturliga skydd och balansen i huden. Välj istället prisvärda, rena, naturliga och skonsamma babyprodukter från t ex Maria Åkerbergs sortiment.

/Christine
Läs hela inlägget »
Vill man ha de stora resultaten på sin hud behöver man ofta kombinera riktigt bra och effektiv ekologisk hudvård hemma med livsstilsförändringar, kost, träning och behandling på salong.

Till höger ses en bild av vad huden i ansiktet kan tala om för oss.

Några exempel:
 • Finnar på sidorna i pannan som kommer och går kan bero på att du i perioder slarvar med att dricka tillräckligt med vatten.
 • Orenheter på kinderna i magzonen tyder på problem i magen. Du kan t ex vara försurad, ha problem med trög mage, IBS, någon form av känslighet mot någonting du äter etc.
 • Ett vanligt område att ha problem på är den s.k hormonzonen runt haka och käkar. Denna zon påverkas av mens, graviditet, klimakterie, hormonrubbbningar, PCOS m.m men kan också påverkas av stress och felaktig kost då detta påverkar våra hormoner.
 • Problem i leverzonen kan tyda på felaktig kost men också på ilskna känslor (detta sätter igång samma processer i kroppen som felaktig kost eller för mycket alkohol)

KOSTEN
Många mår bra av att minska eller helt utesluta socker och vetemjöl i sin kost. Dessa livsmedel leder till inflammatoriska processer i kroppen och triggar olika hudproblem som acne, rosacea etc och bidrar också till för tidigt åldrande. Själv märker jag direkt när jag slarvat med kosten och ätit t ex en stor portion pasta eller en pizza; då kommer orenheter, klåda och utslag varje gång.

Mjölk innehåller många nyttiga vitaminer och mineraler men innehåller också hormoner (=stimulerar vissa hudproblem), vilket kan vara bra att tänka på vid exempelvis acne. Många med hudproblem mår därför bra av att minska eller helt byta ut komjölk och andra mejeriprodukter mot andra alternativ som risdryck, havremjölk, mandelmjölk etc. Titta gärna efter de osockrade och ekologiska produkterna.

De flesta som gör en "socker- och vetemjölsdetox" märker en otrolig skillnad på sin hud efter bara ett par veckor!

Laga så mycket mat som möjligt från grunden och försök att undvika hel-& halvfabrikat, färgämnen, besprutade frukter och grönsaker, konserveringsmedel och transfetter som finns i bl a kakor och godis. Om kroppen får i sig för mycket av dessa ämnen är det vanligt att levern blir överbelastad. Detta kan t ex ses på leverzonerna i ansiktet.

Handla ekologiska produkter när det gäller både mat och hudvård. Läs mer om vilka de vanligaste ämnena är som du bör undvika i traditionell hudvård.

Dra ner på rött kött, alkohol och undvik helt att äta scampi.

Vissa livsmedel bibehåller störst mängd vitaminer som råa medan andra livsmedel som t ex tomater måste värmas upp eller pressas till juice för att vi ska kunna tillgodgöra oss det nyttiga lykopenet som finns i tomater.

RECEPT
Att börja varje morgon med en grön hälssmoothie/juice kickstartar hela kroppen.

Grön hälsojuice
I råsaftcentrifug
- selleri
- äppeljuice
- lime
- gurka
- babyspenat

Eight greens smoothie (söt & fyllig)
Blandas med stavmixer

- äppeljuice
- ekologisk banan
- kiwi
- spirulina
- nässelpulver
- vetegräspulver
- korngräspulver
- lime
- ekologisk gurka


Ät nyttiga oljor och fetter t ex ekologisk virgin olivolja över salladen, frön och nötter i smoothien eller över fruktsalladen, linfröolja i smoothien, ekologisk kokosolja att steka i (eller ha i ljummet vatten för blodsockerkontroll och mättnad). Oljor inifrån "smörjer huden" och minskar risken för torr hud.

Tillräckligt med fibrer är viktigt för magens funktion: detta kan fås t ex genom en chiapudding som enkelt görs på chiafrön, lite pumpakärnor, mandlar, vaniljpulver och mandelmjölk. Frukt och grönt (minst 500 gr/dag) ger också fibrer.

Var också noggrann med att dricka tillräckligt med vatten!
Ca 50- 65 % av våra kroppar består av vatten och så fort vi blir törstiga är vi redan lite uttorkade och kroppens balans har blivit rubbad. Tänk också på att kaffe, te, juice och läsk är vätskedrivande, dvs du behöver dricka vatten för att kompensera viss vätskeförlust av dessa drycker.


ALLERGISK ELLER ÖVERKÄNSLIG?
En laktosintolerant kan t ex ofta tåla små mängder laktos, medan en person som har allergi mot mjölk (protein) inte tål det överhuvudtaget.

Den som får en allergisk reaktion kan få milda till mycket allvarliga symtom som framträder några minuter upp till ett par dagar efter intag. Symtomen kan vara
t ex eksem och olika hudreaktioner.

Ämnet histamin frigörs när vi fått i oss något vi inte tål och vissa livsmedel är troligare att reagera på; organiska syror som salicylsyra och bensoesyra som finns i hjortron och lingon, vissa viner, ost, choklad, ananas, papaya.


VITAMIN- eller MINERALBRIST?
Du kan enkelt via ett blodprov ta reda på eventuella bristsjukdomar.

Järnbrist:
Leder till att du blir trött, får sämre syreupptagning, blek och glåmig hud.
C-vitaminbrist:
Ovanlig i dagens samhälle. C-vitamin (frukt, juice) i kombination med t ex järn ökar kroppens järnupptag, medan t ex kalcium (mjölk) hämmar upptaget.
Vitamin B-brist:
Det finns en mängd olika B-vitaminer, alla med sin tydliga roll.
En B6 brist leder till hudförändringar kring näsa, mun och ögon.
Biotinbrist:
Symtom som hudförändringar med håravfall och viktförlust.
Vitamin D:
Brist på D-vitamin påverkar skelett, immunförsvar, hår och hud.
Vitamin A:
Brist på vitamin A skadar cellmembranen vilket leder till att nya celler dör innan de når hudens yta vilket blockerar porerna och förhindrar naturlig smörjning av huden.
Zinkbrist:
Fördröjd sårläkning, håravfall m.m. Tillskott rekommenderas ofta vid acneproblem.
K-vitamin:
Är viktigt för hudens elasticitet och för att motverka rynkor och andra ålderstecken. K-vitamin finns det  mycket av i gröna bladgrönsaker som t ex broccoli, grönkål, brysselkål, huvudsallat och spenat.
Tips: Starta dagen med en grön supersmoothie enligt receptet ovan!


TRÄNING
Alla mår bra av att träna regelbundet. Detta ökar också hudens förmåga att andas. Detta är extra viktigt när man passerat 40, då hudens förmåga till andning har halverats och behöver mer hjälp på traven. Här gäller regeln att man bör träna så pass hårt att svettningen kommer igång och man får upp cirkulation i ansiktet. Träning är ett riktigt anti-agepiller!

Ett tips är att välja träningsform efter några olika kriterier:
 • Hur mycket tid kan du lägga?
 • Hur ofta vill du träna?
 • Vill du träna hemma, utomhus eller på gym?
 • Behöver du stressa ner?
  Välj t ex yoga, pilates & meditation
 • Behöver du lära dig att andas bättre?
  Välj t ex yoga
 • Behöver du stärka upp mage & rygg?
  Välj t ex funktionell styrketräning med egen kroppsvikt, gymboll, fria vikter eller yoga


ANDNING
Att andas rätt är av stor betydelse för vår hälsa och välbefinnande. Vid stress är det vanligt att man andas ytligt med bröstkorgen vilket leder till sämre syresättning av kroppens vävnader. Ordentlig andning renar kroppen från slaggprodukter, toxiner, avlastar njurar och lever och har en positiv inverkan på hud och hår. Vid långvarig stress är det bra att göra olika andningsövningar samt eventuellt kombinera med yoga.STRESS
Kortvarig stress kan vara positiv och få oss att prestera bättre. Långvarig stress har däremot en mängd farliga effekter. Stress utsöndrar hormonerna kortisol och adrenalin och på sikt ger detta olika skador på våra kroppar. Långvarig stress leder till att vår hud åldras snabbare och leder även till olika hudproblem som t ex acne och orenheter. Stress leder också till försämrad matsmältning vilket kan leda till problem med mage och hud.

Stressrelaterade hudproblem kan t ex vara:
- Acne
- Eksem
- Psoriasis
- Ingen lyster i huden

Övriga problem:
- IBS (Irriterad tarm med uppsvälld mage)
- Förstoppning/ diarré
- Humörsvängningar
- Högt blodtryck
- Ytlig andning


SÖMN
Under natten sker kroppens och hudens viktiga reparation. Med otillräcklig (eller alltför oregelbunden) sömn så stressas kroppens system och detta kan visa sig på huden i form av mörka ringar under ögonen, påsar under ögonen, orenheter och acne m.m.VÄLMÅENDE
Att må bra psykiskt är en underskattad del av att ha en välmående, frisk och fin hud. Huden är en spegel av hur hela kroppen mår!ANDRA FAKTORER SOM PÅVERKAR VÅR HUD
 • Hudvårdsprodukter (Välj rena, naturliga och ekologiska hudvårdsprodukter)
 • Hormoner
 • Mediciner
 • P-piller
 • Luftföroreningar
 • Luftfuktighet
 • ArvANSIKTSBEHANDLING PÅ SALONG

Varför behöver man gå på ansiktsbehandling?
 • Din terapeut gör en ordentlig hudanalys av din hud och kan hjälpa dig med vad din hud uttrycker, rekomendera passande produkter och ge tips och råd för en bättre hud.
 • Vi använder mer koncentrerade produkter (och i vissa apparatur, koppor etc) än vad som är lämpligt för den dagliga hemvården, vilket kan ge din hud en kickstart eller det där lilla extra som behövs för att få önskat resultat.
   
Hur ofta bör man gå på ansiktsbehandling?
Det är väldigt individuellt och beror på vad man har för problem och mål med sin hud. Några generella tips:
 • För de flesta passar en månatlig uppföljning och detta ger också bra resultat och kan tillsammans med en bra hemvårdsrutin ge stora resultat.
 • För dig som inte har några specifika problem och vill gå på behandling mer förebyggande brukar det räcka att gå ca varannan månad.
 • Går du på en kurbehandling eller en AHA-behandling rekommenderas vanligen 3-6 behandlingar med 1-2 veckors mellanrum.

/Christine
Läs hela inlägget »
Under våren kommer vi att kunna erbjuda Hawaiian lomi lomi massage; en djupavslappnande och djupgående massage för hela kroppen där massören använder sig av händer och underarmar. Massagen kännetecknas av långa flytande rörelser. Se exempel på den underbara massagemetoden här
Läs hela inlägget »
Förra veckan var Christine, Miriam och Susanna på en inspirerande vidareutbildning som hölls av Natalie Pergar, internationell tränare från Éminence huvudkontor i Canada.

Lite utav godbitarna:
Nyhet 1!
En effektiv värmande & detoxande AHA-peeling är på väg in. Den innehåller bl a blåbär, ananasenzym, mjölksyra och stimulerande paprika.  Vi kommer även att lansera en ny behandling längre fram med denna superprodukt:
Hot & Cool AHA-tretament (inkl. djupgående massage), 45 min Där vi kommer att jobba med omväxlande värme och kyla för att booste hudens cirkulation samt Éminences speciella och djupgående massage av ansikte, dekolletage och hårbotten.

Nyhet 2!
Vi får snart in en ny ansiktsmask för ännu effektivare behandlingar.  Ansiktsmasken i Youth shield collection passar för normal & kombinerad hud och hjälper bl a mot inflammationer, har en exfolierande och mjukgörande effekt.

Visste du att Éminence är certifierat av DEMETER INTERNATIONAL? De har den högsta standaden i Europa vad gäller organisk märkning.

För varje produkt som säljs är du även med och bidrar till att ett nytt träd planteras någonstanns i världen. Just nu satsar Éminence på områden i Afrika.

Éminence produkter innehåller kallpressade frukter, bär, örter, grönsaker, kryddor och blommor och produkterna är levande och innehåller 98% aktiva ämnen och inget vatten. Detta gör att du gärna kan blanda lite vatten direkt i handen med din produkt, så blir produkten drygare och räcker längre.

Produkterna är cosmeceutical, dvs de jobbar inte enbart i hudens yttre lager, utan även i skiktet under för att verkligen reparera din hud. Éminence har blandat gammeldags kunskap om örter och växter med framtidens vetenskap för att skapa så effektiva produkter som möjligt. Linjerna Clear, Calm och Firm Skin, samt Age Corrective linjen har bevisade resultat.

Age corrective linjen som vi nyligen fick in till salongen har visat många fina resultat:
Den innehåller ett naturligt alternativ till retionol som visat på en ökning av collagenfibrer med 25 %  (jämfört med en ökning på 17 % av traditionellt retinol). Produkterna innehålller även stamceller från äpplen som hjälper till att verka i dermis (hudlagret under det yttersta). Dessa stamceller stimulerar cellförnyelsen och är bra för den kollagena blodcirkulationen.  Produkterna innehåller macelignan som på ett naturligt sätt fyller rynkorna från insidan.

En produkt i denna serie är Monoii night cream for face, neck and dekolletage som är en fantastisk kräm att använda på natten. Hudens oljeproduktion minskar med 2 % på natten, därför behövs en något fetare nattprodukt. Tänk på att även använda din kräm på hals och dekolletage då det är här hudens åldrande visar sig allra först. Tänk även på att vara noggrann med solskydd; en hängande slapp haka kan t ex bero på slarv med solskyddet.

Dagen avslutades med demonstration och praktik av den välkända och omtyckta Éminencemassagen som vi inom kort kommer lägga till i vissa av våra Éminencebehandlingar. Massagen stimulerar muskler, hud och bindväv och ger en riktig cirkulationssboost. Förutom det är den extremt avslappnande... Prova du också!
Läs hela inlägget »
Denna rawfood kladdkaka har jag slängt ihop flera gånger med några olika variationer och den har blivit oerhört uppskattad.

Superenkel och snabb att göra och innehåller varken gluten eller socker.

Recept:
10 urkärnade dadlar (ger sötma men höjer inte blodsockret på samma sätt som vitt socker)
1 dl ekologisk kakao
1 nypa - 1 tsk vaniljpulver (obs! inte vaniljsocker, blir inte alls samma sak)
3.5 dl mandelmjöl/kokosmjöl
lite hackade nötter t ex hasselnötter/mandlar (kan skippas)
3 msk vatten/smaksättning med kokosmjölk, kaffe etc
2-3 msk nötsmör, tex. mandelsmör (neutral smak) jordnötssmör (för de som gillar jordnötter. Ger mycket smak)
en nypa salt
Mixa allt till en slät massa. Tryck ut i en form, tex en matlåda av plast och lägg i kyl/frys en stund tills kakan har fått önskad konsistens innan du avnjuter den med hallon/björnbär och vispad grädde/sojagrädde etc. Toppa gärna med kokosflarn/hackade nötter eller riven ekologisk mörk choklad.
Läs hela inlägget »

Senaste inlägg

Arkiv

Etiketter