EKOLOGISK HUDVÅRD

Handlar om att man ser hela människan och tar hänsyn till olika livsaspekter; kost, sömn, motion, stress, sjukdomar, hormoner & arbete m.m är alla viktiga faktorer för en strålande hud. Allting påverkar oss, men med rena, naturliga produkter kan du bromsa hudens åldrande och bidra till en bättre miljö.

Ekologiska produkter
Ekologiska produkter innehåller inga syntetiska konserveringsmedel, parabener, PEG, PPG, DEA mfl som kan verka hormonstörande, miljöbelastnade och misstänks kunna påverka människan och vår natur negativt på olika sätt. Ekologiska hudvårdsprodukter innehåller heller ingen mineralolja, som trots namnet inte alls innehåller några mineraler eller vitaminer som kroppen behöver. Mineralolja är en renad olja från petroliumindustrin som täpper till huden och kan leda till acne och pormaskar.

Många ekologiska produkter är oerhört dryga då man ofta tagit bort vattnet i produkten, till skillnad från traditionella produkter. Detta gör att produkterna räcker längre, samt behöver ingen, eller betydligt mindre konservering för att hålla sig fräscha. Konserveringen i ekologiska produkter kan exempelvis vara e-vitamin och rosmarin, dvs. helt naturligt.

Huden
Huden är kroppens största organsystem och som också visar tecken på vårt allmänna välbefinnande. Huden andas och transporterar ut slaggprodukter, gifter m.m genom svettning och "äter" det vi stryker på den. Upp till 60 % av det vi smörjer in på vår hud, tas upp i vår kropp och kommer ut i vårt blodomlopp! Med detta i åtanke kanske det inte är så konstigt att tänka att det vi smörjer på huden bör vi även kunna stoppa i munnen...

För att vi ska få en välmående hud så måste vi tillföra den fukt, fett och näring både inifrån och utifrån. Eftersom ekologiska produkter går in i huden istället för att lägga sig som en film över huden, så tillåter den huden att svettas och andas, vilket är en nödvändighet för att huden ska kunna forsla bort slagg och gifter och kunna fungera på ett optimalt sätt.

Råvaror
Råvarorna kommer från växtriket och de aktiva ingredienserna är vegetabiliska oljor, örter, eteriska oljor, alger, tång och naturliga vitaminer m.m, som våra kroppar kan tillgodogöra sig. I ekologiska produkter används enbart förnyelsebara råvaror som kan skördas och som senare växer upp igen.

Alla produkter är innehållsdeklarerade enligt lag (INCI) och är inte testade på djur.

Ett tips är att gå till en salong där du kan få rådgivning, men att även lära sig själv vilka ingredienser man bör undvika. Börja i liten skala så att det inte känns oöverstigligt. Då kommer du känna att det blir allt lättare att göra bra och medvetna val.

Det finns en djungel av hudvårdsprodukter där ute... Hur ska man då veta vad man ska använda och vad man behöver för sin  hud?

Ekologiskt är någonting som kommer mer och mer, vilket är jätteroligt. Det många större företag tyvärr gör är något som kallas för "greenwashing" vilket betyder att de märker produkten som ekologisk trots att den kanske bara innehåller några procent ekologisk olivolja! En produkt får också märkas som "mineral oil free" trots att produkten kan innehålla upp till 10 % mineralolja.

Ekologisk hudvård innehåller ingredienser som är hudvårdande samtidigt som de är snälla mot miljön. På Salong Chia har vi valt ut de bästa produkterna som i många fall även har bevisade resultat, då det är någonting som eftersöks idag.

Grunden i all hudvård är rengöring, ansiktsvatten och ansiktskräm. Har man en hud utan några speciella problem, dvs en ganska normal hud så klarar man sig långt med detta. Har man däremot olika hudproblem så som torr hud, acne, känslig hud, mogen hud med linjer & rynkor så behövs ytterligare hjälp för huden.


HUDVÅRDSRUTIN

ANSIKTSRENGÖRING
Grunden är rengöring morgon & kväll. Observera att vi kan ha rekommenderat dig att endast tvätta dig på kvällen, då man i vissa fall vill vara extra rädd om hudens egen syramantel. På kvällen tvättas makeup, smuts och svett från huden medan man på morgonen tvättar bort svett och slagg som tillkommit under natten.

Gelbaserad rengöring används av de som vill ha en "ren" känsla och finns för olika hudtyper & hudtillstånd. Skumrengöring finns för olika hudtyper men används främst av en normal - lite fetare hudtyp. Mjölkrengöring används främst för en normal - torr hud och gör att huden känns mjuk och återfuktad även efter tvätt. Oljerengöring/ balm är en bra rengöring för alla. Jobbar enligt principen att "fett löser fett" och djuprengör huden på ett mycket skonsamt sätt. Använd en fuktig svamp eller frottéhandduk för att torka bort rengöringen.

Beroende på vilket märke man använder behöver man olika mängd rengöring, men en grundregel kan vara 2 - 3 ärtstorlekar rengöring.

ANSIKTSVATTEN
Används för att ta bort de sista makeup resterna på kvällen samt återställer hudens PH-värde efter rengöringen, då avsköljningen med vatten rubbar PH-balansen och torkar ut huden. Använd en bomullsrondell med ansiktsvatten på. Som avslutning är det bra att duscha ett sprut ansiktsvatten i ansiktet/ spruta i händerna och klappa in. Det blir då som ett lättare fuktserum och förbereder huden för serum &/ansiktskrämen.

Under dagen kan ansiktsvattnet sprayas som en fuktdusch över ansiktet och är perfekt för dig som sitter mycket framför datorn! Håll bara koll på att ditt ansiktsvatten inte innehåller alkohol, då det leder till en torr hud.

På morgonen kan det i vissa fall räcka att torka av sig med lite ansiktsvatten.

Tycker du att ansiktsvattnet känns onödigt? Tänk på att din hudkräm räcker längre och tas upp lättare när huden är fuktig och PH-balanserad! Många väljer tyvärr bort ansiktsvattnet men det är en av våra basprodukter alla bör använda.

PEELING
Peeling görs generellt sett 1-2 gånger/v. Observera att vi kan ha gett dig en annan rekommendation pga din hudtyp eller nuvarande hudtillstånd.

Mekanisk peeling innebär att peelingen har små korn i sig. Bra mot komedoner (de svarta som ofta sitter runt näsan) och för att ge din hud lyster. Gör också att det yttorra försvinner vilket gör det lättare för serum/olja och kräm och gå ner i huden och jobba. Den känsliga huden ska oftast undvika denna typ av peeling.

Kemisk peeling innebär peeling med enzymer och AHA-syror och kan vara både en naturlig produkt eller en syntetisk produkt. Finns i olika styrkor från ca 5 % styrka för hemmabruk upp till 20 % i salongsstyrka hos oss. Enzympeeling/ AHA-peeling med en lägre styrka passar även känslig hud.

ANSIKTSMASK
Ansiktsmask kan användas 1-3 gånger i veckan och ger din hud det lilla extra som ofta behövs vid acne, känslig hud, pigmentering, rynkor och torr hud. Ansiktsmasken är koncentrerad och innehåller en koncentration av aktiva ämnen som inte lämpar sig i en vanlig ansiktskräm. Dock så kan många krämbaserade masker användas som kurbehandling över natten enstaka gång eller upp till en vecka. Rådgör med din terpaeut. En ansiktsmask kan vara krämbaserad eller gelébaserad.

ÖGONKRÄM
Ögonkräm används redan i förebyggande syfte för att motverka linjer & för att skydda huden innan du lägger på makeup. Ögonkrämer finns i olika konsistens och med olika effekter; En ögongelé verkar svalkande och är bra för dig som brukar känna dig trött och lätt blir svullen runt ögonpartiet. En rikare kräm jobbar bättre på rynkor, mörka ringar under ögonen etc. Tänk på att applicera krämen på den hårda delen ovanför ögat och benet under ögat. Går du för nära ögonlocken kan du få svullna och trötta ögon.

LÄPPBALSAM
Läppbalsam används vid behov. Tänk på att inte använda ett läppbalsam med mineralolja (paraffinum liquidum) då det gör läpparna "beroende". Använd ett naturligt läppbalsam med naturliga fetter och vax med t ex kakaosmör eller bivax. Det kan ta några månader att vänja av sig med ett traditionellt läppbalsam.

SERUM
Serum kan vara oljefria eller oljebaserade och jobbar längre ned i huden än vad en ansiktskräm gör. För att få en snabbare förändring av din hud kan därför ett serum behövas läggas till till din nuvarande hudvårdsrutin.

OLJA
Olja kan vara antingen en ren vegetabilisk olja som jojobaolja, mandelolja eller morotsolja eller kan vara ett oljeserum med en mix av olika terapeutiska djupverkande oljor.

DAGKRÄM
Dagkräm ger huden fukt & näring, skyddar mot väder & vind. Applicera ca 1 ärtstorlek - 1 mandel i storlek (eller så mycket din hud vill ha) och applicera i svepande uppåtrörelser. Glöm inte dekollotaget! Önskar du en lättare konsistens? Blanda med ett par sprayduschar ansiktsvatten. Behöver du en rikare konsistens? Blanda med ett par droppar olja.

NATTKRÄM
Nattkräm är ofta en kräm med en rikare konsistens jämfört med en dagkräm. Nattkrämen jobbar med att reparera huden under natten.

TILLBEHÖR
Tvättsvamp av cellulosa som tvättas efter varje rengöring. Kan tvättas med tvål och vatten eller köras i maskin på 95 grader.
En mjuk frottéhandduk går också bra och ger en mild daglig peeling.

MAKEUP
Låt inte en bra hudvårdsrutin förstöras av dåligt smink som irriterar eller täpper till huden! Tänk att sminket ska vara en förlängning av hudvården och verka vårdanade på huden.

 

HUDEN

Huden har till uppgift att skydda oss mot kyla, värme, slag, infektioner m.m
För att huden ska kunna skydda oss mot infektioner så är det viktigt att se till att hudvårdsprodukterna man använder är PH-balanserande. De flesta traditionella, dvs icke-ekologiska produkter är för basiska vilket på sikt leder till att kroppen blir försurad. En bra PH-balans i kroppen är viktigt för att undvika att utveckla olika sjukdomar, för en välfungerande mage och hud m.m

Våra hudprodukter påverkar vår sk. syramantel på huden. Syramanteln är en blandning av fettsyror, fett-alkoholer, vaxer, urea, mjölksyra och salter som kroppen själv producerar. Produkter som är för starka och uttorkande rubbar vårt naturliga skydd och efter en dusch  kan det ta åtskilliga timmar innan kroppen får tillbaka sitt naturliga imunförsvar. Hudens pH-värde ska ligga på 5 - 5,5 och samma sak gäller produkterna vi använder (undantaget är olika AHA-syrebehandlingar som har ett lägre pH-värde. Det är det som ger den exfolierande effekten på de döda hudcellerna)

Vår hud består av tre hudskikt;
- överhud (epidermis)
- läderhud (dermis)
- underhud (subcutis)

Överhuden som består av flera lager tätt liggande hudceller. Detta hudskikt skyddar underskiktet och ansvarar för att reglera vätskeutsöndringen. Att bibehålla en bra fuktnivå i huden är viktigt för att bibehålla hudens struktur och minska de framtida rynkorna. Här finns vattenlösliga substanser som ger en naturlig skyddsfaktor samt aminosyror som effektivt bygger kollagen. Kollagen & hyaluronsyra finns naturligt i våra kroppar och vill man ha en anti-agekräm så bör man kika efter t ex natulig hyaluronsyra (som kan komma från t ex marshmallowrot), naturligt kollagen, peptider (= mindre proteiner) m.m.

I överhuden finns också olika celltyper och för att förstå varför man kan behöva ge en ny hudvårdsrutin några månader så kan det vara bra att känna till hur det går till när huden skapar nya hudceller. Keratinocyter utgör större delen av vår överhud. De bildas i de djupare hudlagren men vandrar upp längs de olika skikten där de så småningom dör vid hudens yta. Dessa består av ett protein som kallas för keratin som har skyddande egenskaper på huden och de undre hudskikten. Melanocyter kallas de celler som ansvarar för pigmentbildning och de bildas längst ner i överhuden. Dessa har som uppgift att skydda huden mot solens UV-strålar och är de som gör att vi kan bli bruna. Langerhans celler skyddar mot bakterier utifrån. I överhudens yttersta lager är hudcellerna döda, men byts ständigt ut genom att de gamla stöts bort och nya kommer till ytan. För de flesta tar denna process ca 30 dagar (längre tid ju äldre vi blir!), det är också därför man brukar prata om minst 1 - 3 månader inom hudvård; efter 1 månad ser man ett resultat, efter 2 månader ytterligare resultat och efter 3 månader eller mer kan man se fantastiskt resultat. Med t ex AHA-peeling så påskyndar man cellernas förmåga att nybilda sig.

Huden "äter" det vi smörjer på den (upp till 60 %!) och med hjälp av hårsäckarna kan produkter penetrera ner i epidermis djupare lager. Huden är även ett utrensningsorgan och utsöndrar svett, slagg och små mängder koldioxid. På grund av detta kan ansiktsrengöring vara bra även på morgonen efter en lång natts sömn. I vissa fall kan det dock räcka med ansiktsvatten. Rådgör med oss för att hitta vad som passar dig och din hud. Eftersom huden tar upp ca 60 % av det vi smörjer på är det av yttersta vikt att "mata den" med bra ingredienser från växtriktet.

Ingredienser man ska undvika som har störande effekter är:
- Paraffinum Liquidum/ Paraffinolja/ Vitolja/ Vaselin etc. som lägger sig som en hinna på huden och gör att huden inte kan andas och är en orsak till att porerna kan bli tilltäppta och även orsaka acne.
- PEG - olika nummer
- Silikoner som slutar på -cone i innehållsförteckningen. Ger en mjuk och silkeslen yta men täpper till porerna och kan orsaka oren hud.
- Parbener. Hormonstörande.
- Ftlataler. Finns i icke ekologiska parfymer, deodoranter.
- Aluminium. Finns i traditionella deodoranter och hindrar hudens egen svettfunktion på det stället vilket ger ökad svettning på ett annat ställe för att kroppen ska kunna rensa ut sina restprodukter.

Balans mellan fukt och fett är viktigt; lagom är bäst då en överfuktad hud är ett sämre skydd mot yttre påfrestningar och en grogrund för acne och orenheter.

Pormaskar (komedoner) är en utvidgad talgkötelmynning som fylls med talg, bakterier och döda hudceller. Om denna har kommit i kontakt med syre får den en svart färg, medan en inkapsling blir till en vit upphöjning. Dessa är en av orsakerna till acne.

Läderhuden är den mest aktiva delen och här sker större delen av hudens åldrande. Den består av kollagen, elastin, reticulin, nervändar, kapillärkärl och svettkörtlarnas övre del.

Underhuden är ett lager fettvävnad med hög vattenhalt. Underhuden består även av bindvävnad, vilket består av kollagena fibrer.

Vill du boka en hudanalys eller ansiktsbehandling?

 

HUDTYPER & HUDTILLSTÅND

Vi har alla en "grundhudtyp", men kan beroende på årstider och olika faktorer som hudvårdsprodukter, sömn, stress, kost och mediciner uppleva att vår hud förändras.

Tänk på att produkten du använt i flera år kanske inte är den bästa för dig just nu!Dina behov ändras med ålder, årstidsväxlingar och inre faktorer. Med regelbundna ansiktsbehandlingar & hudanalys kan du vara säker på att få det bästa just för din huds nuvarande tillstånd.

TORR HUD
Torr hud kännetecknas ofta genom att den:
- stramar ofta efter rengöring
- har små och fina porer
- huden känns "ett nummer för litet"
- torrhetsrynkor
- kan ibland flagna och fjälla

Torr hud beror på att huden producerar för lite sebum, vilket är hudens egna "smörjmedel". Viktigt för en torr hud är att jobba med ett aktivt serum morgon & kväll vilket jobbar ner i de djupare hudskikten samt att använda en näringsrik och skyddande ansiktskräm som hindrar huden från att släppa ifrån sig välbehövlig fukt. Det är också viktigt för denna hudtyp, för att inte bli ännu torrare, är att smörja in sig med både fukt och fett. T.ex. både en fuktgivande ansiktscreme och ett närande ansiktsbalm. Endast fukt leder ofta till att huden blir torrare och torrare.

BLANDHUD/ KOMBINERAD HUD
Den allra vanligaste hudtypen som ofta kännetecknas genom:
- Olika partier i ansiktet upplevs olika
- T ex T-zonen panna, näsa och haka kan ofta bli blank eller ha större porer
- Kinderna kan ofta upplevas som torrare

Denna hudtyp har ofta dålig cirkulation i ansiktet och mår bra av ansiktsmassage. Huden kan behöva olika produkter för de olika zonerna. Vi hjälper dig med hur du ska göra!

NORMAL HUD
En normal hud upplevs som välfungerade och har normala porer, normal fukthalt och en fin yta. Även om normal hud upplevs bra, så behöver den normala huden underhållas med en bra hudvårdsrutin för att bibehållas fin, annars kan den lätt bli t ex torr.

FET HUD
En fetare hudtyp kännetecknas ofta av att:
- Huden kan bli blank under dagen
- Större porer
- Ibland mer problem med orenheter & acne.
- Fördelen med denna hudtyp är att linjer & rynkor uppkommer senare upp i åldrarna.

HUDTILLSTÅND
Förutom hudtyp så kan din hud utrycka olika saker som kan bero på olika inre & yttre faktorer. Lite förenklat kan man säga att huden påverkas av:

 • Hudvårdsprodukter/avsaknad av hudvårdsprodukter
 • Arv
 • Kost & inre faktorer som stress, sömn, medicinering, sjukdom, magens funktion etc.
 • Yttre faktorer som väder & vind, föroreningar, luftfuktighet m.m

Med det sagt så kan man förbättra sin hud enormt om man förutom hudvården tänker på att förbättra de övriga procenten som man kan styra över!

Mogen hud
Linjer & rynkor kommer naturligt med stigande ålder, men med rätt aktiva produkter med t ex naturlig hyaluronsyra, naturliga peptider, kollagen, alger etc. kan man återfukta huden på djupet och "plumpa upp" linjer och rynkor. Här behövs bl a ett serum som jobbar på djupet med de djupare hudskikten, samt en närande och skyddande ansiktskräm.

Acne
Återfinns ofta hos en fetare hudtyp/ blandhy då talgproduktionen är hög. Talgproduktionen påverkas av hormoner som i sin tur påverkas av t e x stress. Stress och hormonell obalans är därför en orsak till acne. Många påverkas också av kost. Välkommen till oss för en ordentlig rådgivning!

Vissa personer med acne och oren hud är ofta även yttorra och behöver därför produkter för både sin acne och för att behandla det yttorra, t ex ett djupverkande serum som reglarar talgproduktionen och verkar renande samt en ansiktskräm som motverkar det yttorra. Tänk på att inte använda en stark och uttorkande ansiktsrengöring, vilket tyvärr är väldigt vanligt.

Är huden yttorr så är det vanligt att porerna blir igentäppta vilket förrvärrar problemet ytterligare. Huden kommer även i obalans av detta tillstånd , vilket leder till att huden producerar ännu mera talg för att försöka "kompensera" för det yttorra.

AHA-kurbehandling är bra för de med acne för att hålla bakterienivån under kontroll, hålla en bra fuktnivå i huden och minska ev. acneärr, ojämn hudton och pigmentering.

Känslig hud
Känslig hud beror oftast på att kroppens inre miljö är i obalans, det visar sig då på vår hud i form av olika reaktioner, rödhet m.m. Känslig hud kan även bero på känslighet mot vissa ämnen, väder & vind, stark mat. En känslig hud ska ofta vara försiktig med sk. mekanisk peeling (med små korn i) då de kan irritera den känsliga huden ytterligare. En skonsam och mild enzympeeling kan vara ett bättre alternativ. Den känsliga huden är ofta torr och behöver både mycket fukt och fett för att bli balanserad igen, men kan även vara fet, kombinerad eller normal. Precis som vid acne är kosten ofta en stor bov till känslig hud.

Pigmentförändringar
Pigmentförändringar kan uppkomma av överdrivet solande eller om du slarvat med att använda solskydd. Du kan också få pigmentförändringar orsakade av hormonförändringar under graviditeten som kallas för melasma. Flera kvinnor har även PCOS som är en hormonrubbning som kan leda till pigmentförändringar. Tänk på att använda anpassade produkter som ljusar upp och jämnar ut hudtonen, samt på att ha tålamod då resultatet brukar ta några månader. Kombinerar du med t ex AHA-kur på salong så får du snabbare resultat. Viktigt för att undvika mer pigmentförändringar är att du alltid använder solskydd med SPF 25+.

Fuktfattig & yttorr
En yttorr hud har svårare att ta upp aktiva ämnen i dina hudvårdsprodukter. Jämför med en torr & en fuktig disktrasa ...  En yttorr & mogen hud leder till fler torrhetsrynkor och en en yttorr acnehud leder ofta till igentäppta porer och en obalans mellan talgproduktionen längre ned i huden och den yttorra överhuden vilket resulterar i en ännu högre talgproduktion.

 

INGREDIENSER ATT UNDVIKA I HUDVÅRDSPRODUKTER

 • Paraffinum Liquidum (även kallad mineralolja, mineral oil, vitolja, paraffinum, vaselin, oleum pertolen, oleum vaselini, vaseli oil, E 905, babyolja...) lägger sig som en film på huden och kan vara en orsak till hudproblem som exempelvis acne.
 • PEG- olika nummer. Polythene glycol
 • DEA, TEA
 • Silicone (+ allt som slutar på -cone) . Lägger sig som en hinna på huden och kan orsaka orenheter på huden. Finns ofta i traditionella foundations, men även i vissa hudkrämer.
 • Parabener (ethylparaben, methylparaben, butulparaben) - hormonstörande & allergiframkallande.
 • Ftlataler - syntetsik parfym & påverkar fortplantningsorganen negativt
 • Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Ammonium Laureth Sulfat (SLS). Finns ofta i shampoo, tvålar och duschkrämer. Hudirriterande syntetisk avfettare och det ämne som gör att en produkt löddrar.  Vanlig orsak till kliande hårbotten!
 • Bismuth (oxy)chloride/ Vismuth (oxy)chloride - vanlig ingrediens i mineralpuder & mineralrouge. Hudirriterande och kan ge exempelvis röda kinder.
 • Syntetiska  färgämnen
 • Aliminum - täpper till huden. Finns ofta i traditionella deodoranter. Hindrar svettning = huden måste svettas ut gifter och slagg genom att svettas mer på andra ställen.
 • Hyaluronsyra - kommer från tuppkam...(ett bevis på att termen "naturlig" ibland inte alltid är så bra...) Kontrollera att hyaluronsyran är vegetabilisk! Kan t ex komma från marshmallowroten.
 • Urea
   

Vill du läsa mer om ingredienser & produkter? Köp boken badskumt - gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg som vi säljer på salongen.
 

KOSTexempel FÖR EN STRÅLANDE HUD

SMOOTHIES
 • Grön supersmoothie med Clean Greens pulver
 • Antioxidant smoothie med Vitalise pulver
 • Grön smoothie med vetegräsjuice-pulver
 • Proteindryck med bär
 • Grön smoothie med örtte cleanse + nässelpulver
 • blåbärssmoothie med chiafrön
 • Chokladsmoothie med bl a kollagenpulver för hud, hår, naglar, leder och muskler
   
HÄLSOSHOTS
 • Hälsoshot med blåbärspulver/nypon/nässla/vetegräs
 • Hälsoshot med ingefära, morot & apelsin
 • Kokat avsvalnat vatten med pressad citron (samt ev. 1 tsk chiafrön). Bra dryck att starta dagen med.
 • Kokat avsvalnat & ljummet vatten med lite kokosolja i. Perfekt dryck på eftermiddagen för blodsockerkontroll.
 • Hälsoshot med vitalisepulver
   
VARM MAT
 • Blomkålsmos, brocoli & fisk
 • Bovetegröt 
 • Broccolisoppa
 • Morot-& nötsoppa
 • Hemgjorda burgare med tillbehör (vitkål)
 • Fyllda auberginer
 • Hemlagad pesto med squashpasta
 • Gryta med kokosmjölk och grönsaker
   
BRÖD
 • Glutenfritt chiabröd med nötter & frön
   
RAW FOOD
 • Hälsotallrik med mycket gröna grönsaker som t ex brocoli
 • Chiapudding med vita/ bruna chiafrön, mandeldryck, mandlar. Smaksätt med t ex dadlar eller ekologiskt vaniljpulver.
 • Frukt-& nötbar acai
 • Sallad med mycket gröna grönsaker
 • Något sött men nyttigt:
  Raw food chokladmousse/ bananglass med hallonsås
 • Sallad med mycket gröna bladgrönsaker, quinoa & frön
 • Nötter & frön
 • Fröknäcke med hummus och grönsaker/nötsmör
   
VARM DRYCK
 • Örtte
 • Varm chocklad med chaga
 • Gurkmejalatte på vegetabilisk mjölk
 • Matchalatte på vegetabilisk mjölk

Följ gärna @salong_chia_ekomat på instagram för inspiration, recept och info om hudboostande kost!
 

FRÅGA OSS