HUR ALLT BÖRJADE - FRÅN IDÉ TILL FÄRDIG SALONG

Sommaren 2011 föddes idéen om att starta upp en egen salong. Efter att ha jobbat i branschen sedan 2007 kände jag att det var dags för en ny utmaning och med intresset för ekologiska produkter var det självklart att det skulle bli en egen ekologisk salong med tillhörande butik.

Efter intensivt sökande efter olika lokaler gick det snabbt när jag tillslut hittade en lokal som då var en nagelsalong. Fram tills öppningen i december 2011 så var det hårt slit för att få allt klart; renovering med ommålning, golvläggning och tillbygge av ett rum, belysning, inköp av utrustning och produkter, inredning, hemsida, bokningssystem osv. Mycket var det men på något sätt trillade allt på plats.

Efter 5 år var det dax att flytta igen och dec 2016 flyttade jag ca 500 meter till ny lokal på Norrtullsgatan 26 vid Odenplan. 
 

INRIKTNING - BEHANDLINGAR VI ERBJUDER

Från början var vi inriktade på ekologisk hudvård och djupgående massage men efter en tid såg vi en stor efterfrågan på gravidmassage och då började vi erbjuda även olika gravidbehandlingar som snabt blev mycket populära. Jag har diplom som bl a gravidmassör så du kan känna dig helt trygg på behandling hos mig.

Genom åren har jag utvecklat mina egna massagemetoder med inspiration från världens alla hörn. Flödande rejäla massager med blandning av avslappnande tekniker och riktigt djupgående och terapeutiska tekniker så som muskelmassage, triggerpunktsbehandling, myofasciella tekniker, fascia-& bindvävsbehandling m.m. Från 2018 har de egna namn; faCHIA™ Deep Tissue Massage, Facelift och käkledsbehandling. Namnet faCHIA™ står för vår viktiga fascia (bindväv) som omsluter allt i vår kropp; muskler, leder, ligament, organ... och CHIA står för min verksamhet och en holistiskt helhetssyn där jag alltid försöker hitta orsaken till ett problem och inte bara behandla symtomet. Från 2019 håller jag även kurser för andra terapeuter i dessa metoder. Läs mer...

Förutom det erbjuder jag också en mängd olika behandlingar som avslappnande massagemakeup, vaxning/sugaring, fransar & brynkurser och event samt rådgivning. Jag strävar alltid efter att ge dig som kund det lilla extra och tar mer än gärna emot dina frågor och önskemål.

När du kommer på behandling hos Salong Chia har jag fullt fokus på dig och behandlingstiden avser tiden du får behandling; vi tar inte betalt för tiden det tar att betala, få rådgivning och boka ny tid, till skillnad från många andra salonger (undantaget sugaring och fransar/bryn som är c:a-tider då det kan variera lite beroende på bl.a hårväxt).
 

OM MIG

Jag brinner för mitt yrke och mår som bäst när jag får träffa och behandla så många människor som möjligt. Jag älskar att lära mig nya saker så jag går kontinuerligt olika vidareutbildningar och läser allt jag kan komma över om massage, hudvård och kost. Det är en väldigt rolig bransch och det finns alltid en massa nytt att lära sig!

Förutom att utbilda mig själv har jag också erfarenhet av att utbilda andra (allt ifrån privat-personer och vårdföretag till andra terapeuter) inom bl.a massage, hudvård och makeup.
 

EKOLOGISKT - ETT KLOKT VAL

Jag känner stor passion för, och hoppas att hjälpa fler att upptäcka, fördelarna med ekologiska produkter, som inte bara är snäll mot din miljö utan även ger stora resultat på och i din kropp.

I mina behandlingar använder jag ekologiska produkter med bevisade resultat från Éminence Organics, Maria Åkerberg och M Picaut. Förutom dessa säljer jag också ett flertal andra märken i butiken.

Varmt välkommen till Salong Chia!

/Christine, grundare och ägare

Visste du att . . .

Benämningen "Chia" kommer från ett ord som ursprungligen betyder "oljig"?

Traditionellt sägs det att chiafrön har kultiverats sedan urminnes tider och det är troligt att Aztekerna använde det som en del i deras diet. Chia är en naturlig superfrukt, med en lång tradition, liksom massagen, och är en av våra rikaste vegatabiliska källor till omega 3 med ett innehåll på 20 %. Dessutom innehåller chiafrön 33 % kostfiber, något många människor får i sig alldeles för lite utav.

Chia används också dagligen av idrottsmän världen över och har rykte om sig att ge "superkraft", något vi på Salong Chia hoppas kunna ge dig, oavsett om det handlar om att rehabilitera en skada, minska stress & muskelspänningar, ge smärtlindring eller genom en välmående och strålande hud.

 

Salong Chia - Christine, ägare